Νέα

Δελτία Τύπου

Η SUBARU βλέπει μακριά και ψηλά!

Nov 3, 2023

Οι τεχνολογίες της ηλεκτροκίνησης και της αυτοματοποιημένης οδήγησης επεκτείνονται πλέον και στον... αέρα. Η Subaru, η οποία έχει κερδίσει τη φήμη της για την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία της, αιφνιδίασε την παγκόσμια κοινότητα. Aποκάλυψε ένα πρωτότυπο όχημα αερομεταφοράς ως απτή απόδειξη ότι η μάρκα, η κληρονομιά της οποίας εκτείνεται πάνω από έναν αιώνα, δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Το όραμά της για το μέλλον αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, που κλείνει τις πόρτες της την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.
Η Subaru θέλει οι πρωτοβουλίες της για την κινητικότητα να ευνοούν την «ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», επιτρέποντας παράλληλα στους πελάτες της να απολαμβάνουν νέες εμπειρίες με «απόλυτη ηρεμία». Προκειμένου να επιδείξει αυτές τις αρχές στην πράξη, αποκάλυψε τα concepts “Subaru Air Mobility” και “Subaru Sports Mobility”.

Το concept-flying-car Subaru Air Mobility μοιάζει με γιγάντιο drone και ήταν αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά οχήματα της Έκθεσης. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Subaru, αιωρούμενο πάνω από τη σκηνή, συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο η Subaru θέλει να βοηθήσει την «επανάσταση της εναέριας κινητικότητας» να απογειωθεί.
Το απόκοσμο, επίπεδο, ιπτάμενο αυτοκίνητο σε σχήμα C διαθέτει προβολείς και πίσω φώτα με το σήμα της Subaru. Το αμάξωμα αποτελείται από έξι κυκλικά ασημί πάνελ μέσα στα οποία εδράζονται ισάριθμοι έλικες, ενώ το κόκπιτ βρίσκεται στο κέντρο και είναι καλυμμένο με μαύρο γυαλί.
Καθώς οι τεχνολογίες της ηλεκτροκίνησης και της αυτοματοποιημένης οδήγησης συνεχίζουν να εξελίσσονται, η Subaru πιστεύει ότι η συνθήκη αυτή θα επεκταθεί και στην αεροναυπηγική.
Ο απώτερος στόχος είναι ένας κόσμος «περισσότερης ελεύθερης κυκλοφορίας». Η Subaru πιστεύει ότι το ιπτάμενο αυτό όχημα, το οποίο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης από μηχανικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροδιαστημικής, θα ανεβάσει την κινητικότητα κυριολεκτικά σε νέα ύψη.

Παράλληλα με το «γνωστής ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο» η Subaru παρουσίασε στο Τόκιο και το concept “BEV Sports Mobility”, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο χαμηλού κέντρου βάρους που τοποθετεί τον οδηγό στο κέντρο του αυτοκινήτου για αυξημένη ορατότητα, έλεγχο και απόλαυση.
Και τα δύο concepts αποτελούν μέρος του σχεδίου που η Subaru ονομάζει «One Life Project». Η φιλοδοξία του είναι η Subaru, σε στενή συνεργασία με τους σχεδιαστές, τους μηχανικούς, τους αντιπροσώπους και τους πελάτες, να γίνει η «εταιρεία που δημιουργεί χαμόγελα».