Νέα

Διεθνή Νέα

[SUBARU CORPORATION] Η Subaru Corporation και η Panasonic Energy βάζουν θεμέλια νέας συνεργασίας

Aug 1, 2023

Tokyo και Osaka, Ιαπωνία, 31 Ιουλίου 2023 - Η Subaru Corporation ("Subaru”) και η Panasonic Energy Co., Ltd. (“Panasonic Energy”) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για τη δημιουργία μιας μεσο-μακροπρόθεσμης συνεργασίας για να ανταποκριθούν στη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα (BEV) και μπαταρίες αυτοκινήτων σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Σκοπός των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι η προμήθεια της Subaru από την Panasonic Energy σε νέας τεχνολογίας κυλινδρικές μπαταρίες λιθίου αυτοκινήτων και η εγκατάσταση από τη Subaru μπαταριών που αγοράζονται από την Panasonic Energy σε BEV που θα παράγονται από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020 στις εγκαταστάσεις της, που θα περιλαμβάνουν και ένα εργοστάσιο αποκλειστικά για BEV που έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί στην Gunma της Ιαπωνίας.

Η Subaru επιταχύνει την ηλεκτροκίνηση και άλλες πρωτοβουλίες της θέτοντας έναν οδικό χάρτη προς το 2050, με στόχο να συμβάλει στην υλοποίηση μιας κοινωνίας ουδέτερης από εκπομπές άνθρακα. Η Panasonic Energy θα εργαστεί για να επιτύχει αυτόν τον στόχο ως συνεργάτης προμηθεύοντας τις υψηλής ποιότητας, υψηλής απόδοσης κυλινδρικές μπαταρίες ιόντων λιθίου της, οι οποίες έχουν επιτυχημένη πορεία στην αγορά εδώ και χρόνια.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η Subaru και η Panasonic Energy θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας μπαταριών και θα βοηθήσουν στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, όπως η διατήρηση της απασχόλησης στην περιοχή και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.