Νέα

Δελτία Τύπου

50 Χρόνια Subaru All-Wheel Drive!

Sep 22, 2022

Η Subaru γιορτάζει τα 50 χρόνια του Symmetrical All-Wheel-Drive!

Στη Subaru γιορτάζουμε την 50η επέτειο από την πρώτη παραγωγή του συστήματος τετρακίνησης Subaru All-Wheel Drive. Από την πρώτη κυκλοφορία του Subaru Leone 4WD Estate Van, του πρώτου επιβατικού αυτοκινήτου AWD μαζικής παραγωγής στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο του 1972, μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί περίπου 21 εκατομμύρια οχήματα AWD.

Τα μοντέλα AWD σήμερα αποτελούν το 98%*2 των πωλήσεων της Subaru παγκόσμια. Όλα αυτά τα μοντέλα AWD*3 συνδυάζουν το Symmetrical AWD με κινητήρα Subaru Βoxer.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Symmetrical AWD της Subaru είναι ένα συμμετρικά τοποθετημένο σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζεται με κινητήρα Boxer τοποθετημένο στην ευθεία του. Ο συνδυασμός του χαμηλού κέντρου βάρους που παρέχει ο κινητήρας Boxer και της ανώτερης ισορροπίας βάρους του συμμετρικού συστήματος μετάδοσης μεγιστοποιεί τη σταθερότητα και την πρόσφυση, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση οδήγησης σε ποικίλες καιρικές και οδικές συνθήκες. Λόγω της ανθρωποκεντρικής της φιλοσοφίας, η Subaru δεν σταματά να εξελίσσει το AWD για να προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση «σύνδεσης» με το αυτοκίνητο, που προσφέρει αυξημένη απόλαυση και ξεγνοιασιά στον οδηγό και στους επιβάτες.

Η τεχνολογία AWD της Subaru συνεχίζει να εξελίσσεται και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Σε μοντέλα με e-BOXER*4 ένας κινητήρας υψηλής απόκρισης επιτρέπει τον ακριβέστερο έλεγχο του AWD, προσφέροντας μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας σε ολισθηρές επιφάνειες όπως χιόνι ή πάγο, αλλά και πιο αποτελεσματική οδήγηση σε ανώμαλους δρόμους.

Το σύστημα διπλού κινητήρα με AWD που υιοθετήθηκε στο νέο ηλεκτρικό SUV Solterra έχει αναπτυχθεί ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από την πρωτοβουλία R&D AWD της Subaru που ξεκίνησε το 2005, προσφέροντας την οδηγική ικανότητα και την απόλαυση που χαρακτηρίζει το Subaru.


*1: Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2022. Περιλαμβάνει συστήματα AWD εκτός του Symmetrical AWD.
*2: Εξαιρούνται τα οχήματα που παρέχονται από OEM.
*3 ICE, HEV και PHEV
*4 e-BOXER είναι το κινητήριο σύνολο της Subaru που συνδυάζει τον κινητήρα Boxer της Subaru με την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης, με έναν συμπαγή ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης και μια συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένα κατά μήκος της διάταξης του AWD.