Νέα

Oct 2, 2017

Ανακλήσεις

Ανάκληση αυτοκινήτων SUBARU Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR), Impreza (τύπος G3) και Forester (τύπος SH)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Ανάκληση αυτοκινήτων SUBARU μοντέλα Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR), Impreza (τύπος G3) και Forester (τύπος SH) για αντικατάσταση του ρελέ βοηθητικής αντλίας αέρα, και αυτοκινήτων SUBARU μοντέλο Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR) για αντικατάσταση του κάτω καλύμματος του μοτέρ υαλοκαθαριστήρων


 

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας σχετικά με εκτέλεση προγράμματος ανάκλησης αυτοκινήτων SUBARU Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR), Impreza (τύπος G3) και Forester (τύπος SH) για αντικατάσταση του ρελέ βοηθητικής αντλίας αέρα, και αυτοκινήτων SUBARU Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR) για αντικατάσταση του κάτω καλύμματος του μοτέρ υαλοκαθαριστήρων, από την εταιρεία ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS Α.Ε. πληροφορούμε τους καταναλωτές τα εξής:


 

1.   Ανάκληση αυτοκινήτων SUBARU Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR), Impreza (τύπος G3) και Forester (τύπος SH). Η ανάκληση αφορά σε 741 οχήματα, μοντέλα ετών 2010 – 2011 (Legacy), 2008 – 2011 (Impreza) και 2009 – 2010 (Forester), στα οποία ενδέχεται τα σημεία επαφής του ρελέ βοηθητικής αντλίας αέρα να κολλήσουν, επιτρέποντας την συνεχή λειτουργία της βοηθητικής αντλίας αέρα και να ανάψει η ενδεικτική λυχνία. Η βοηθητική αντλία αέρα ενδέχεται να λιώσει και/ή υπάρχει έντονη οσμή ή καπνός. Στη συνέχεια, σε περίπτωση μη διακοπής της παροχής ρεύματος, υπάρχει πιθανός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.


 

2.   Ανάκληση αυτοκινήτων SUBARU Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR). Η ανάκληση αφορά σε 258 οχήματα, μοντέλα ετών 2010 - 2012, στα οποία ενδέχεται στο κάτω κάλυμμα του μοτέρ των εμπρόσθιων υαλοκαθαριστήρων να υπάρξει παρεμβολή μεταξύ του συνδέσμου του ρελέ με την ελικοειδή τροχαλία, προκαλώντας την υπερθέρμανση αυτού του εξαρτήματος. Το εξάρτημα θα μπορούσε να λιώσει και να αποτελέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

 


Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.


 

Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Subaru της εταιρείας ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS Α.Ε για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.


 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούνται οι κάτοχοι να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τεχνικής Εξυπηρέτησης της ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS Α.Ε. στο 210 6803390 από 09.00 - 17.00 καθημερινά.