Νέα

Jun 22, 2017

Δελτία Τύπου

H Subaru εγκαινιάζει νέα πίστα δοκιμών στην Μπιφούκα του Χοκάιντο

H Subaru Corporation εγκαινιάζει νέα πίστα δοκιμών στην Μπιφούκα του Χοκάιντο, ειδικά για την εξέλιξη των τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης.


Το Χοκάιντο, το βορειότερο νησί της Ιαπωνίας, είναι κυρίως γνωστό για τους κρύους και χιονισμένους χειμώνες του, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Σαπόρο, τη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, καθώς και το γεγονός ότι φιλοξενεί κάθε χρόνο το Rally Japan (και το WRC Japan) καθόσον είναι το μόνο νησί του ιαπωνικού αρχιπελάγους στο οποίο επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων σε χώμα.


Στην ορεινή περιοχή Μπιφούκα του Χοκάιντο, ανατολικά του Σαπόρο, το 1995 η Subaru δημιούργησε το ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο Subaru R&E Center*1 καθώς και την πίστα δοκιμών «Bifuka Proving Ground» με σκοπό τις δοκιμές οδήγησης σε ακραίες χειμερινές συνθήκες. Εκτός από τις χειμερινές δοκιμές, στις εγκαταστάσεις των 361 στρεμμάτων γίνεται και εκπαίδευση αγωνιστικής οδήγησης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Πρόσφατα, η Subaru Corporation ξεκίνησε την αναβάθμιση των διαδρομών του κέντρου δοκιμών «Bifuka Proving Ground» ώστε να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω ανάπτυξη των προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδήγησης (EyeSight), μέσα στα πλαίσια του οράματός της να ενισχύσει τη μάρκα και να την ανεβάσει στην κορυφή της Καθολικής Ασφάλειας.


Έτσι οι νέες διαδρομές στο «Bifuka Proving Ground» θα περιλαμβάνουν παρατεταμένες στροφές σε αυτοκινητόδρομο, σύγκλιση και παρέκκλιση από αυτοκινητόδρομο και διασταυρώσεις σε αστικό περιβάλλον. Θα προστεθούν επίσης δρόμοι με προσομοίωση οδοστρώματος αυτού των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Αμερικής (η μεγαλύτερη αγορά της Subaru). Περίπου 3 δισεκατομμύρια γιεν θα επενδυθούν στην ανακατασκευή της μονάδας, της οποίας η λειτουργία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2017.*2Η Subaru συνεχίζει με αφοσίωση και πάθος την αναζήτηση της μηχανολογικής αριστείας ώστε να δημιουργεί ξεχωριστά και συναρπαστικά αυτοκίνητα που προσφέρουν "απόλαυση και ξεγνοιασιά".


 

*1: Στην τοποθεσία Bifuka-cho, Nakagawa-gun, Hokkaido

*2 Οικονομικό έτος 2017: λήγει τον Μάρτιο 2018