Νέα

Sep 1, 2016

Δελτία Τύπου

[SUBARU CORPORATION]5 αστέρια για το Subaru Levorg, η κορυφαία βαθμολογία από το Euro NCAP 2016

Εξοπλισμένο με το σύστημα EyeSight, το Levorg πέτυχε υψηλή βαθμολογία στο πρόσφατα καθιερωμένο τεστ πεζών «Αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης» του Euro NCAP. 

Τόκιο, 31 Αυγούστου 2016 – Η Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), ο κατασκευαστής των αυτοκινήτων Subaru, ανακοίνωσε σήμερα ότι το Levorg (Ευρωπαϊκών προδιαγραφών) κέρδισε την υψηλότερη συνολικά βαθμολογία 5 αστεριών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης των Επιδόσεων Ασφάλειας Νέων Μοντέλων 2016 (Euro NCAP) *1. Tο Euro NCAP αξιολογεί την “Προστασία ενήλικων επιβατών”, την “Προστασία επιβαινόντων παιδιών”, την “Προστασία πεζών” και την “Υποβοήθηση συστημάτων ασφάλειας”.
Στην αξιολόγηση των επιδόσεων ασφάλειας του 2016, έχει εισαχθεί ένα νέο τεστ που ελέγχει πόσο καλά τα οχήματα εντοπίζουν αυτόνομα και αποτρέπουν συγκρούσεις με πεζούς. Το εξοπλισμένο με EyeSight*2 Levorg ήταν ικανό να εντοπίζει τους πεζούς και έδειξε καλές επιδόσεις στο νέο τεστ. Αυτή είναι η 5η φορά που η Subaru τιμάται με την αξιολόγηση των 5 αστεριών από το Euro NCAP μετά από εκείνες του 2009 για το Legacy, του 2011 για το Subaru XV, του 2012 για το Forester και του 2014 για το Outback.
 
Το EyeSight έχει κερδίσει εξαιρετικές βαθμολογίες από τρίτους οργανισμούς για τις επιδόσεις του στην προληπτική ασφάλεια. Τα μοντέλα Subaru με EyeSight έχουν κερδίσει την υψηλότερη δυνατή "Ανώτερη" βαθμολογία στα τεστ αξιολόγησης της απόδοσης των συστημάτων πρόληψης μετωπικής σύγκρουσης, ως μέρος της αξιολόγησης ασφάλειας του 2016 που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Εταιρειών για την Ασφάλεια των Αυτοκινητόδρομων (IIHS, μη κερδοσκοπική οργάνωση που υποστηρίζεται από ασφαλιστικές εταιρείες και οργανώσεις για τα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ). Στην Ιαπωνία, έχει απονεμηθεί στα μοντέλα με EyeSight η υψηλότερη δυνατή βαθμολογία JNCAP*3 ASV+ *4 στην αξιολόγηση επιδόσεων προληπτικής ασφάλειας που διεξήχθη από το Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού, και τον Εθνικό Οργανισμό για την Ασφάλεια του Αυτοκινήτου & την Βοήθεια των Θυμάτων (NASVA).
 
Το EyeSight είναι το πρώτο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού που χρησιμοποιεί μόνο στερεοσκοπικές κάμερες για την ανίχνευση των αντικειμένων, όπως οχήματα, πεζοί, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές. Από το ντεμπούτο του το Μάιο του 2008, το σύστημα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά έχουν επαινεθεί ιδιαίτερα. Αυτά περιλαμβάνουν το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης και το προσαρμοζόμενο cruise control σε όλο το φάσμα ταχυτήτων. Η FHI συνεχίζει να προσφέρει ουσιαστικά βελτιωμένες επιδόσεις προληπτικής ασφάλειας σε περισσότερους οδηγούς, επεκτείνοντας την τεχνολογία του EyeSight στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.
 
Η FHI έχει δεσμευτεί να προσφέρει στους πελάτες της ξεχωριστή οδηγική εμπειρία "με απόλαυση και ξεγνοιασιά" που αντανακλάται στο όραμα της μάρκας Subaru, "Confidence in Motion". Η Subaru θα συνεχίσει να βελτιώνει τις τεχνολογίες της πρωταρχικής, της ενεργητικής, της παθητικής, και της ασφάλειας προ-σύγκρουσης κάτω από την ομπρέλα της Καθολικής Ασφάλειας, η οποία ενισχύει την απόλαυση και την ξεγνοιασιά για όλους τους οδηγούς και τους επιβάτες.  

*1: Ανεξάρτητος οργανισμός που απαρτίζεται από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ευρωπαϊκές οργανώσεις αυτοκίνησης και καταναλωτών
*2: EyeSight (έκδ.3) όπως είναι γνωστό στην Ιαπωνική αγορά.
*3: Ιαπωνικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Μοντέλων
*4: Advanced Safety Vehicle-Plus