Τεχνολογια:Περιβαλλον

Υψηλή Αποτελεσματικότητα

Ένα κινητήριο σύνολο υψηλής απόδοσης με ελάχιστα απόβλητα

Το κλειδί έγκειται στην ποσότητα ισχύος που μπορεί να παράγει ο κινητήρας από μια ελάχιστη ποσότητα καυσίμου και πώς αυτή η ισχύς μπορεί να μεταδοθεί στους τροχούς χωρίς καμία απώλεια μέσω του συστήματος μετάδοσης. Η Subaru συνεχίζει να βελτιστοποιεί την τεχνολογία πίσω από τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων για να προσφέρουν το επίπεδο οδήγησης που επιδιώκει η Subaru, χωρίς επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον.

SUBARU BOXER, η επόμενη γενιά

Ο νέος κινητήρας BOXER έχει μακρύτερη διαδρομή και πιο συμπαγή θάλαμο καύσης, διπλό AVCS και ελαφρύτερα έμβολα και μειωμένες τριβές σε ολόκληρο τον κινητήρα ώστε να πετυχαίνει κορυφαία απόδοση καύσης και αποδοτικότητα καυσίμου. Ο κινητήρας παρέχει επίσης εντυπωσιακά πολλή ροπή στις χαμηλές έως μεσαίες στροφές για γρήγορη επιτάχυνση και ευκολότερη καθημερινή οδήγηση. Μια πραγματικά νέα γενιά κινητήρα που φέρεται ευγενικά στο περιβάλλον, και δίνει απόλαυση στον οδηγό. Πρόκειται για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης που τροφοδοτεί τη νέα μονάδα ισχύος SUBARU e-BOXER.

SUBARU BOXER “Direct Injection Turbo”

Ο πρώτος κινητήρας Direct Injection Turbo (DIT) της Subaru χρησιμοποιεί τεχνολογία Direct Injection για να παρέχει ακριβή έλεγχο του καυσίμου, με αποτέλεσμα υψηλή συμπίεση και λειτουργική απόδοση, κάτι που θεωρήθηκε αδύνατο να επιτευχθεί με τους υπάρχοντες turbo κινητήρες. Συνδυάζει σπορτίβ επιδόσεις, παρόμοιες με τους κινητήρες μεγαλύτερης χωρητικότητας, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές καυσαερίων.

Lineartronic CVT

Το αυτόματο, με αλυσίδα, κιβώτιο που αναπτύχθηκε από την Subaru ονομάζεται "Lineartronic", είναι συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) και είναι τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα. Η διατήρηση του κινητήρα στην πιο αποτελεσματική γκάμα λειτουργίας του επιτυγχάνει εξαιρετική απόδοση καυσίμου και γραμμική αίσθηση επιτάχυνσης. Το Lineartronic επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί περισσότερο σε χαμηλότερες ταχύτητες σε σχέση με τα συμβατικά αυτόματα κιβώτια. Χαμηλότερη ταχύτητα κινητήρα σημαίνει καλύτερη οικονομία καυσίμου. Επίσης, η ομαλή επιτάχυνση χωρίς βήματα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεγάλα τινάγματα όταν αλλάζουν τα γρανάζια και το σύστημα είναι αθόρυβο, δύο ιδιότητες που κάνουν το Lineartronic τόσο ελκυστικό.

AVCS

Μηχανισμός που βελτιώνει την απόδοση καυσίμου και τις επιδόσεις βελτιώνοντας την εισαγωγή στο θάλαμο καύσης με βέλτιστο έλεγχο του χρονισμού βαλβίδας εισαγωγής. Η μονάδα AVCS ελέγχει το χρονισμό με τον οποίο οι βαλβίδες εισαγωγής ανοίγουν και κλείνουν αλλάζοντας την περιστροφή του εκκεντροφόρου άξονα και απορροφά κατάλληλη ποσότητα αέρα για κάθε εύρος ταχύτητας. Επιτυγχάνει υψηλότερη ροπή στις χαμηλότερες ταχύτητες και βελτιώνει την απόδοση καυσίμου.

e-BOXER

Συνδυάζοντας ένα κινητήρα BOXER με τεχνολογία ηλεκτροκινητήρα, αυτή η μονάδα ισχύος σας επιτρέπει να απολαύσετε μια εντελώς νέα αίσθηση οδήγησης.

Ειδικό σύστημα ελέγχου διαχειρίζεται κάθε λειτουργία

Όταν έχει επιλεγεί λειτουργία σπορ στο "SI-DRIVE" σας προσφέρεται γρήγορη απόκριση με ισχυρή επιτάχυνση σε μεσαίες ταχύτητες από τη στιγμή που πατάτε το πεντάλ. Εκτός δρόμου, ενεργοποιήστε το X-MODE για να αξιοποιήσετε την εξαιρετική ροπή και απόκριση του κινητήρα και να επιτύχετε ακόμα καλύτερες off-road επιδόσεις.

Συμπαγής, αλλά ευέλικτος σχεδιασμός

Οι μονάδες μπαταριών έχουν σχεδιαστεί ως μια ενιαία συμπαγής μονάδα που περιλαμβάνει μπαταρίες ιόντων λιθίου, έναν μετασχηματιστή / μετατροπέα και άλλα εξαρτήματα υψηλής τάσης. Ελαχιστοποιώντας την επίδραση του όγκου της μονάδας στον εσωτερικό σχεδιασμό του οχήματος, εσείς απολαμβάνετε την ευρυχωρία της καμπίνας και τα οφέλη των αποθηκευτικών χώρων.

Βέλτιστος έλεγχος σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών οδήγησης

Η μονάδα ισχύος επιτυγχάνει τον βέλτιστο έλεγχο που ταιριάζει σε διάφορες συνθήκες οδήγησης, χρησιμοποιώντας κυρίως τον κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά αξιοποιώντας τα μοναδικά πλεονεκτήματα του συνδυασμού του με τον ηλεκτροκινητήρα όταν χρειάζεται. Λεπτομέρειες σχετικά με την ροή ενέργειας εμφανίζονται στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, υποδεικνύοντας εάν το όχημα λειτουργεί με τον κινητήρα ή με τον ηλεκτροκινητήρα, καθώς επίσης και τα επίπεδα της μπαταρίας.

Μια μονάδα ισχύος που διευκολύνει την οδήγηση για όλους

Αναπτύχθηκε ένας νέος BOXER κινητήρας για την μονάδα e-BOXER, που ενσωματώνει ένα σύστημα άμεσου ψεκασμού για ακόμη υψηλότερη απόδοση. Όταν συνδυάζεται με το κιβώτιο Lineartronic που διαθέτει γενικές βελτιστοποιήσεις και ακόμα περισσότερη οικονομία καυσίμου, η μονάδα ισχύος σας προσφέρει μια ευχάριστη κίνηση με ομαλή επιτάχυνση από τη στιγμή που πατάτε το πόδι σας. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην αίσθηση της επιτάχυνσης και του φρεναρίσματος, ώστε να πετύχουμε εξαιρετικό χειρισμό στην κίνηση στην πόλη και σε περιπτώσεις με μποτιλιάρισμα.

Με τον νέο κινητήρα e-BOXER, ο καθένας μπορεί να συνειδητοποιήσει τη διασκέδαση της οδήγησης και να απολαύσει ευκολότερο χειρισμό. Ένας BOXER κινητήρας μαζί με έναν συμπαγή ηλεκτροκινητήρα και υψηλής απόδοσης μπαταρία έχουν ενσωματωθεί στην συμμετρική διάταξη AWD της SUBARU. Έτσι επιτυγχάνεται εξαιρετική κατανομή με χαμηλό κέντρο βάρους, προσφέροντας παράλληλα απολαυστική και άνετη οδήγηση που είναι επίσης φιλική προς το περιβάλλον. Αναζητώντας κάτι περισσότερο από οικονομία καυσίμου, η SUBARU σας προσκαλεί να απολαύσετε μια μοναδική και νέα αίσθηση οδηγικής εμπειρίας.